Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.
Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Chlorek wapnia - 100g5,00 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Pomidorowa4,00 zł
- Podpuszczka Płynna 50ml mikrobiologiczna MicroClag11,00 zł
- Chusta Serowarska Klinek Mały 360 x 320 x 450 2 szt.5,00 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Wiosenna - 20g4,00 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Bułgarska2,99 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Paprykowa4,00 zł
- Podpuszczka Płynna naturalna 50ml cielęca do sera11,00 zł
- Chusta Serowarska Klinek Duży 450 x 380 x 580 mm 2 szt.6,00 zł
- Zestaw serowarski do sera korycińskiego50,00 zł