Podpuszczka mikrobiologicznba w płynie jest to enzym produkowany poprzez fermentację oczyszczonej kultury grzybów z gatunku Rhizomucor miehei, należy do grupy koagulantów pochodzenia mikrobiologicznego i jest stosowany w produkcji serów jako alternatywa do koagulantów z ekstraktu zwierzęcego.
Płynna podpuszczka mikrobiologiczna 50.000 nie zawiera żadnych organizmów zmodyfikowanych genetycznie.
Parametry:
- Koagulant ten stosuje się do produkcji różnych typów sera.
- Aktywność: 710 – 739 IMCU/ml
- Przechowywanie: przechowywać w oryginalnym opakowaniu w chłodnym, suchym miejscu, z dala od światła. Przechowywanie w temperaturze od 4 °C do 8 °C.
Koagulanty mikrobiologiczne (płynne i w granulacie) wykazują wiele zalet:
- oszczędność kosztów
- powszechność zastosowania
- optymalna jakość sera
- certyfikat Kosher/Halal
- produkt wegetariański
Poniżej przedstawiono orientacyjne dawkowanie ogólne, dotyczące stosowania produktu na 100 litrach mleka:
- Ser świeży kwasowo-podpuszczkowy: 300 - 900 IMCU (0,4 - 1,3 ml)
- Dojrzewanie skrzepu kwasowego: 1000 - 1800 IMCU (1,4 - 2,6 ml)
- Ser półtwardy: 2600 - 3300 IMCU (3,7 - 4,7 ml)
- Ser półtwardy stabilizowany: 3600 - 5200 IMCU (5,1 - 7,4 ml)
- Sery prasowane dojrzewające: 2900 - 5200 IMCU (4,1 - 7,4 ml)
- Cheddar i sery półtwarde włoskie: 5100 - 5900 IMCU (7,3 - 8,4 ml)
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Pomidory z czosnkiem i bazylią 100g Mieszanka7,00 zł
Curry - 200g6,00 zł
Przyprawa do Karkówki - 100g4,99 zł
Pomidory z czosnkiem i bazylią 50g Mieszanka4,00 zł
Przyprawa Węgierska do Gulaszu - 100g bez chemii4,00 zł
Przyprawa uniwersalna - Jarzynka - 1kg13,00 zł
POMIDOR CHILLI OREGANO mieszanka - 100g Eksplozja Smaków w Twojej Kuchni9,00 zł
POMIDOR RUKOLA SEZAM mieszanka - 100g9,00 zł
Przyprawa Meksykańska - 100g bez chemii4,99 zł
Przyprawa do mięsa wieprzowego wieprzowiny - 100g4,00 zł