Koagulant mikrobiologiczny w granulacie to preparat enzymatyczny czystości spożywczej otrzymany w wyniku fermentacji Rhizomucor miehei. Koagulant ten zawiera enzym koagulujący mleko, specyficzną peptydazę, której skład aminokwasowy jest porównywalny z enzymami podpuszczki cielęcej.
Koagulant ten stosuje się do produkcji różnych typów sera.
Parametry:
- Aktywność ≥ 2200 IMCU/g (1:150 000 MCU)
- Dozowanie: 1 doza na 50 litrów mleka.
Koagulanty mikrobiologiczne (płynne i w granulacie) wykazują wiele zalet:
- oszczędność kosztów
- powszechność zastosowania
- optymalna jakość sera
- certyfikat Kosher/Halal
- produkt wegetariański
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Słonecznik łuskany ziarno - 1kg9,00 zł
- Siemię lniane brązowe - 1kg6,30 zł
- Soda Oczyszczona E500 - 1kg8,00 zł
- Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa6,00 zł
- Wymienne gumki do drylownicy - 6 szt.5,00 zł
- Pieprz czarny Ziarno Ziarnisty - 100g Przyprawa peklowanie7,99 zł
- Sezam łuskany 1kg23,10 zł
- Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie7,50 zł
- Siatka wędliniarska do szynki - 160/48/4 - 5m16,00 zł
- WANILIA LASKI 12-14cm Laska Wanilii - 1 szt5,00 zł