Liście laurowe charakteryzują się silnym aromatem i specyficznym smakiem. Do gotowania najlepsze są suszone liście, ponieważ są mniej gorzkie i bardziej aromatyczne. Liście laurowe nadają potrawom typowy, korzenny smak
Parametry:
Kraj pochodzenia: Turcja
Konsystencja: Liście całe: 70%, liście połamane: 30%
Barwa: jasno-zielona do oliwkowo-zielonej
Zapach: swoisty, bez obcych zapachów
Smak: gorzki, bez posmkaów obcych
Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C
Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.