Cynamon laska to wysuszona kora drzewa z rodziny Lauraceae uprawianego w Azji Południowo -Wschodniej. Cynamon jest niezwykle aromatyczną przyprawą o bardzo intensywnym zapachu. Posiada słodko-korzenny, lekko piekący smak.
Parametry:
Kraj pochodzenia: Indonezja
Konsystencja: laski o długości ok 8 cm
Barwa: zółto-brązowa
Zapach: swoisty, intensywny bez opcych zapachów
Smak: słodkawo-piekący, bez posmaków obcych
Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C
Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.