Pieprz czarny ziarno - ziarnisty to owoc rośliny z rodzaju pieprzowatych. Pieprz czarny to suszone, niedojrzałe jagody. Ziarna są pomarszczone i kuliste, mają ok. 5 mm średnicy. Gatunki Malabar i Tellicherry są uznawane za najlepsze gatunki, ze względu na swoją wielkość i dojrzałość. Tylko 10% z największych ziaren zalicza się do pieprzu Tellicherry. Czarny pieprz jest najmocniejszy w smaku.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Wietnam
- Barwa: brunatnoszara lub ciemnoszara do szarobrunatnej
- Zapach: aromatyczny, korzenny, silny, bez zapachów obcych
- Smak: charakterystyczny, silnie piekący
- Konsystencja: Ziarno
- Zapach: charakterystyczny, silnie piekący
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
- Opakowanie: saszetka przezroczysta typu doypack z zamknięciem strunowym
Saszetka doypack:
- Perforacja laserowa
Laserowo perforowana linia wraz z Easy Open umożliwia łatwe otwarcie opakowania w linii prostej.
- Zipper
Otwarcie strunowe umożliwiające wielokrotne otwarcie i zamknięcie opakowania. Funkcjonalne w szczególności w przypadku produktów sypkich.
- Easy Open
Nacięcie ułatwiające otwieranie.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.