Koagulant mikrobiologiczny w granulacie to preparat enzymatyczny czystości spożywczej otrzymany w wyniku fermentacji Rhizomucor miehei. Koagulant ten zawiera enzym koagulujący mleko, specyficzną peptydazę, której skład aminokwasowy jest porównywalny z enzymami podpuszczki cielęcej.
Koagulant ten stosuje się do produkcji różnych typów sera.
Parametry:
- Aktywność ≥ 2200 IMCU/g (1:150 000 MCU)
- Dozowanie: 1 doza na 20 litrów mleka.
Koagulanty mikrobiologiczne (płynne i w granulacie) wykazują wiele zalet:
- oszczędność kosztów
- powszechność zastosowania
- optymalna jakość sera
- certyfikat Kosher/Halal
- produkt wegetariański
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Słonecznik łuskany ziarno - 1kg£1.47
- Siemie lniane brązowe - 1kg£1.26
- Wymienne gumki do drylownicy£1.05
- Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa£1.26
- Sezam łuskany£4.62
- Soda Oczyszczona E500 - 1kg£1.68
- Siatka wędliniarska do szynki - 160/48/4 - 1m£3.36
- Pieprz czarny Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie£1.05
- Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie£1.57
- DROŻDŻE SUCHE INSTANT drożdże piekarskie 100g Idealne do Wypieków Domowych!£1.26