Opis:
Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Kiełki Rzodkiewka Red Coral - 250g nasiona na£3.15
- Kiełki Brokuł - 100g nasiona na£2.10
- Kiełki Rzeżucha - 500g nasiona na£2.52
- Kiełki Rzodkiewka China Rose - 250g nasiona na£3.15
- Kiełki Burak Bycza Krew - 100g nasiona na£2.10
- Kiełki Rzodkiewka Red Purple nasiona na Kiełki 250g£5.67
- Kiełki Burak Ćwikłowy - 100g nasiona na£1.26
- Kiełki Rzodkiewka Red Coral - 100g nasiona na£2.10
- Kiełki Brokuł - 50g nasiona na£1.05
- Kiełki Rzeżucha - 100g nasiona na£1.05