Sól himalajska jest to forma soli kamiennej, która nabiera różowawego koloru z zanieczyszczeń zawartych w soli, dokładnie żelaza. Różowa sól himalajska była wydobywana od setek lat, co najmniej od XIII wieku, i historycznie była używana do przygotowywania i konserwowania żywności.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Pakistan
- Składniki: sól himalajska drobnoziarnista, niejodowana
- Konsystencja: sól drobnoziarnista
- Granulacja: 0,1 – 1 mm
- Smak: smak słony, bez posmaku
- Analiza chemiczna: NaCl 99,2 -99,5 % materia nierozpuszczalna w wodzie max 0,66 %
- Barwa: różowa (sól zawiera naturalnie występujące minerały i tlenek żelaza odpowiedzialne za różowe zabarwienie soli )
- Skład chemiczny: NaCl 99,2 %
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
- Opakowanie: saszetka przezroczysta typu doypack z zamknięciem strunowym
NIEJODOWANA
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Słonecznik łuskany ziarno - 1kg9,00 zł
- Siemię lniane brązowe - 1kg6,30 zł
- Soda Oczyszczona E500 - 1kg8,00 zł
- Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa6,00 zł
- Wymienne gumki do drylownicy - 6 szt.5,00 zł
- Pieprz czarny Ziarno Ziarnisty - 100g Przyprawa peklowanie7,99 zł
- Sezam łuskany 1kg23,10 zł
- Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie7,50 zł
- Siatka wędliniarska do szynki - 160/48/4 - 5m16,00 zł
- WANILIA LASKI 12-14cm Laska Wanilii - 1 szt5,00 zł