Opis:
Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.
- Pestka dyni - 1kg9.24 EUR
- Pestka dyni - 1kg4.84 EUR
- Orzechy Ziemne Prażone - 1kg bez soli Arachidowe6.93 EUR
- Daktyle Suszone bez pestek - 500g2.77 EUR
- ORZECHY WŁOSKIE 1kg ŁUSKANE naturalne18.48 EUR
- Ganze geschälte Walnussmandeln aus Kalifornien – 1 kg, naturbelassen, frisch15.84 EUR
- PŁATKI MIGDAŁOWE, migdały PŁATEK 1kg17.16 EUR
- ORZECHY NERKOWCA 1kg NATURALNE NERKOWCE połówki15.40 EUR
- PŁATKI MIGDAŁOWE, migdały PŁATEK 100g2.64 EUR
- Ganze geschälte Walnussmandeln aus Kalifornien – 500g, naturbelassen, frisch8.36 EUR