Tłumacz Google
Strona głównaProdukty spożywczeSól himalajska Drobna Różowa - 1kg
Sól himalajska jest to forma soli kamiennej, która nabiera różowawego koloru z zanieczyszczeń zawartych w soli, dokładnie żelaza. Różowa sól himalajska była wydobywana od setek lat, co najmniej od XIII wieku, i historycznie była używana do przygotowywania i konserwowania żywności.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Pakistan
- Składniki: sól himalajska drobnoziarnista, niejodowana
- Konsystencja: sól drobnoziarnista
- Granulacja: 0,1 – 1 mm
- Smak: smak słony, bez posmaku
- Analiza chemiczna: NaCl 99,2 -99,5 % materia nierozpuszczalna w wodzie max 0,66 %
- Barwa: różowa (sól zawiera naturalnie występujące minerały i tlenek żelaza odpowiedzialne za różowe zabarwienie soli )
- Skład chemiczny: NaCl 99,2 %
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
- Opakowanie: saszetka przezroczysta typu doypack z zamknięciem strunowym
NIEJODOWANA
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj