Sól himalajska jest to forma soli kamiennej, która nabiera różowawego koloru z zanieczyszczeń zawartych w soli, dokładnie żelaza. Różowa sól himalajska była wydobywana od setek lat, co najmniej od XIII wieku, i historycznie była używana do przygotowywania i konserwowania żywności.
Nie zawiera alergenów oraz środków spożywczych GMO.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Pakistan
- Składniki: sól himalajska drobnoziarnista, niejodowana
- Konsystencja: sól drobnoziarnista
- Granulacja: 0,1 – 1 mm
- Smak: smak słony, bez posmaku
- Analiza chemiczna: NaCl 99,2 -99,5 % materia nierozpuszczalna w wodzie max 0,66 %
- Barwa: różowa (sól zawiera naturalnie występujące minerały i tlenek żelaza odpowiedzialne za różowe zabarwienie soli )
- Skład chemiczny: NaCl 99,2 %
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
- Opakowanie: saszetka przezroczysta typu doypack z zamknięciem strunowym
NIEJODOWANA
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Podpuszczka Sucha 5x1g mikrobiologiczna MicroClag9,99 zł
- Chlorek wapnia - 100g5,00 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Pomidorowa4,00 zł
- Podpuszczka Płynna 50ml mikrobiologiczna MicroClag11,00 zł
- Podpuszczka Płynna naturalna 50ml cielęca do sera11,00 zł
- Chusta Serowarska Klinek Duży XXL 500x 600 x 760 - 1 szt9,00 zł
- Chusta Serowarska Klinek Mały 360 x 320 x 450 2 szt.5,00 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Wiosenna - 20g4,00 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Bułgarska2,99 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Paprykowa4,00 zł