Opis:
Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.
- Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa2.64 EUR
- Pieprz czarny Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie2.20 EUR
- Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie3.30 EUR
- Majeranek - 100g Przyprawa peklowanie1.76 EUR
- Getrockneter granulierter Knoblauch - 100g2.20 EUR
- Pieprz Kolorowy 100g - Polska2.86 EUR
- Papryka słodka mielona 100g2.20 EUR
- Pomidory z czosnkiem i bazylią 100g Mieszanka3.08 EUR
- Cynamon Mielony - 100g1.76 EUR
- Goździki Całe - 100g4.40 EUR