Opis:
Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.
- Roter Tee Chinesische Kirsche - 100g6.60 EUR
- Herbata Czerwona prasowana PU ERH TUOCHA Zielona 50g puerh5.28 EUR
- Herbata czerwona Wiśnia w Rumie - 50g4.40 EUR
- Herbata Czerwona prasowana PU ERH TUOCHA 100g prasowana puerh8.36 EUR
- Herbata Czerwona PU ERH TUOCHA ROSE 100g prasowana puerh8.36 EUR
- Herbata Czerwona PU-ERH BIG LEAF - 100g3.96 EUR
- Herbata liściasta Puerh Green SHENGCHA sencha - 100g6.60 EUR
- Roter Tee Kirsche in Rum - 100g6.60 EUR
- Roter Tee PU-ERH BIG LEAF - 1kg33.00 EUR
- Gepresster roter Puerh-Tee TUOCHA Serca Czerwone – 100g8.36 EUR