MicroClage koagulant mikrobiologiczny w płynie to preparat enzymatyczny czystości spożywczej otrzymany w wyniku fermentacji Rhizomucor miehei. Koagulant MicroClage zawiera enzym koagulujący mleko, specyficzną peptydazę, której skład aminokwasowy jest porównywalny z enzymami podpuszczki cielęcej.
Parametry:
- Koagulant ten stosuje się do produkcji różnych typów sera.
- Aktywność ≥ 750 IMCU/ml (1:51 000 MCU)
- Dozowanie: 40 ml na 1000 litrów mleka
Koagulanty mikrobiologiczne (płynne i w granulacie) wykazują wiele zalet:
- oszczędność kosztów
- powszechność zastosowania
- optymalna jakość sera
- certyfikat Kosher/Halal
- produkt wegetariański
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Chlorek wapnia - 100g£1.05
- Mieszanka przypraw do sera - Pomidorowa£0.84
- Podpuszczka Płynna 50ml mikrobiologiczna MicroClag£2.31
- Klinek serowarski 36 x 32 x 45 cm 5 szt.£1.05
- Mieszanka przypraw do sera - Wiosenna - 20g£0.84
- Mieszanka przypraw do sera - Bułgarska£0.63
- Mieszanka przypraw do sera - Paprykowa£0.84
- Podpuszczka Płynna naturalna 50ml cielęca do sera£2.31
- Klinek serowarski 36 x 32 x 45 cm 5 szt.£1.26
- Zestaw serowarski do sera korycińskiego£10.50