Migdał cały, surowy, nieprażony, nieblanszowany.
Migdały są owocami pochodzącymi z drzewa migdałowego. Rozwijają się w łupinie, która jest otoczona łuską. W miarę dojrzewania migdałów, łuska wysycha i pęka, odsłaniając łupinę, która otacza migdał. Migdały schną naturalnie w łupinie do czasu ich zbioru.
W okresie między połową sierpnia a październikiem, migdały są zbierane mechanicznie. Następnie są transportowane do miejsca dalszego przetwarzania, gdzie następuje etap ich czyszczenia oraz klasyfikacja gatunkowa.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: USA
- Składniki: 100% płatek cały
- Opakowanie: typu doypack przezroczyste z zamknięciem strunowym
Zastosowanie: migdały są dodatkiem do różnorodnych wyrobów piekarniczych, cukierniczych i lodowych: ciast, tortów, drobnych wypieków, makaroników, batonów, czekolad, lodów, deserów. W cukiernictwie szerokie zastosowanie znajduje miazga migdałowa, która jest podstawą masy marcepanowej.
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Podpuszczka Sucha 5x1g mikrobiologiczna MicroClag£2.10
- Chlorek wapnia - 100g£1.05
- Mieszanka przypraw do sera - Pomidorowa£0.84
- Podpuszczka Płynna 50ml mikrobiologiczna MicroClag£2.31
- Podpuszczka Płynna naturalna 50ml cielęca do sera£2.31
- Chusta Serowarska Klinek Duży XXL 500x 600 x 760 - 1 szt£1.89
- Klinek serowarski 36 x 32 x 45 cm 5 szt.£1.05
- Mieszanka przypraw do sera - Wiosenna - 20g£0.84
- Mieszanka przypraw do sera - Bułgarska£0.63
- Mieszanka przypraw do sera - Paprykowa£0.84