Mak niebieski najczęściej wykorzystuje się w kuchni. Mak a konkretnie masa makowa z niego wytwarzana, jest bazą świątecznych ciast i deserów. Jednak mak jest składnikiem nie tylko kuchni, łazienek czy makowców, lecz także powszechnie znanych leków, takich jak morfina i kodeina.
Parametry:
Kraj produkcji: Czechy
Składniki: 100% mak niebieski
Wygląd zewnętrzny: charakterystyczny dla maku niebieskiego
Barwa: Niebieski
Smak: typowy, bez obcych posmaków
Zapach: typowy, bez obcych zapachów
Konsystencja: sypka, niezbrylona
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna 2164kJ/524kcal
Tłuszcz 42,9g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,5g
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.