Tłumacz Google
Strona głównaZdrowa żywnośćMak Niebieski - 500g
Mak niebieski najczęściej wykorzystuje się w kuchni. Mak a konkretnie masa makowa z niego wytwarzana, jest bazą świątecznych ciast i deserów. Jednak mak jest składnikiem nie tylko kuchni, łazienek czy makowców, lecz także powszechnie znanych leków, takich jak morfina i kodeina.
Parametry:
- Kraj produkcji: Czechy
- Składniki: 100% mak niebieski
- Wygląd zewnętrzny: charakterystyczny dla maku niebieskiego
- Barwa: Niebieski
- Smak: typowy, bez obcych posmaków
- Zapach: typowy, bez obcych zapachów
- Konsystencja: sypka, niezbrylona
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Wartość energetyczna 2164kJ/524kcal
- Tłuszcz 42,9g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 5,5g
- Węglowodany 4,2g, w tym cukry 1,4g
- Błonnik: 20,5g
- Białko: 20,1g
- Sól: 0,015g
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj