Herbaty Assam nie są znane z delikatnych, zbilansowanych nut kwiatowych lub cytrusowych, takich jak zielona herbata, więc w większości napar zachowuje rześki, mocny charakter z nutami drzewnymi, karmelowymi. Różnice w smaku herbaty zależą od tego, czy herbata Assam ma większe liście, młode liście ze złotymi końcówkami lub zbierane jako część bardzo pożądanego drugiego rzutu.
Parametry:
Kraj uprawy:Indie
Składniki:herbata czarna Assam
Rodzaj: herbata czarna
Opakowanie: saszetka doypack z zamknięciem strunowym
Herbatę czarnąnajlepiej parzyć w temperaturze 90°C przez 3-4 minuty w zależności od upodobań.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.