Śliwka suszona Elliot jest płaska i w porównaniu do śliwki odmiany Ashlock mniej „mięsista”. Polecana jako dodatek do wypieków. Nie jest kalibrowana; dlatego nie podawany jest rozmiar.
Parametry:
Kraj pochodzenia:Chille
Składniki:suszone owoce śliwki
Opakowanie:saszetka przezroczysta typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Zastosowanie: śliwki są składnikiem ciast i deserów, przetworów owocowych, powideł i kompotów. Są dodatkiem do zup, sosów, mięs, farszy, bigosu. Dobrze smakują oblane czekoladą. Dodaje się je do pieczywa i musli.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.