Natural Rennet to podpuszczka naturalna w płynie zawierająca dwa aktywne składniki, enzymy chymozynę i pepsynę. Proporcja pomiędzy tymi dwoma enzymami zależy od wieku żołądka cielęcego. Standardowo wynosi około 80% chymozyny i 20% pepsyny.
Podpuszczkę tę stosuje się do produkcji różnych typów sera.
Zaleca się uprzednie rozcieńczenie podpuszczki w przegotowanej i wystudzonej wodzie.
Parametry:
- Aktywność ≥150 IMCU/ml (1:10 000 MCU)
- Dozowanie: 15 - 25ml na 100 litrów mleka
Komplet stanowi: korpus butelki, kroplomierz, nakrętka z pierścieniem gwarancyjnym.
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Słonecznik łuskany ziarno - 1kg£1.47
- Siemie lniane brązowe - 1kg£1.26
- Soda Oczyszczona E500 - 1kg£1.68
- Sezam łuskany£4.62
- Żurawina suszona cięta - 1kg£5.46
- Śliwka suszona Eliot - 1kg£5.04
- Daktyle Suszone bez pestek - 1kg£2.31
- Himalayan Coarse Pink Salt - 1kg£1.26
- RODZYNKI SUŁTAŃSKIE MALAYER 1kg£2.73
- Słonecznik łuskany ziarno - 500g£0.84