Opinie o Nas
Tłumacz Google
Słonecznik łuskany ziarno Doypack -  5kg
Szybki podgląd
33,00 zł
Oregano 200g Suszone liść przypraw
Szybki podgląd
9,00 zł
Oregano 200g Suszone liść przypraw
Szybki podgląd
9,00 zł
Herbata Czerwona PUERH Medium - 1kg liściasta
Szybki podgląd
55,00 zł
Przyprawa do Pizzy - 100g
Szybki podgląd
4,00 zł
Przyprawa do Pizzy - 250g
Szybki podgląd
6,00 zł
Herbata Czerwona PUERH Medium - 500g liściasta
Szybki podgląd
30,00 zł
Marakuja kostka liofilizowana pyszne owoce 50g
Szybki podgląd
16,00 zł
Marakuja kostka liofilizowana pyszne owoce 20g
Szybki podgląd
7,00 zł
Marakuja kostka liofilizowana pyszne owoce 100g
Szybki podgląd
29,00 zł
Curry - 200g
Szybki podgląd
6,00 zł
Strona głównaSerowarstwoMieszanka przypraw do sera - Paprykowa - 1kg

Mieszanka przypraw do sera - Paprykowa - 1kg

25,00 zł
Producent: winoszarnia
Kod: PDS1000
EAN: 5903900971317
Wysyłka:48 godzin
Produkt dostępny (85 )
Waga:1.00 kg
Sprawdź koszty wysyłki

Koszty dostawy tego produktu

Ilość:szt

Zyskujesz 1 punktów Punkty programu lojalnościowego
Kupując produkty objęte programem lojalnościowym, zbierasz punkty, które możesz później wymienić na kupony rabatowe do wykorzystania w sklepie.
Opcja dostępna tylko dla klientów zarejestrowanych.

Przyprawa do sera - paprykowa


Mieszanka Paprykowa do sera to mieszanka przypraw o niezwykłym aromacie. Mocno paprykowy smak, który zawdzięcza suszonej papryce.

Składniki:

Sól, papryka słodka, cząber, tymianek, cukier, marchew, czosnek, chili. to przyprawy mieszanki PAPRYKOWA, które sprawią, że Twój pierwszy i drugi i dwudziesty ser będzie najzwyczajniej pyszny.

Parametry:

  • Kraj pochodzenia: Polska
  • Waga: 20g starcza na ok 2 kg sera białego
  • Konsystencja: mix przypraw
  • Opakowanie: saszetka typu doypack z zamknięciem strunowym
  • Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła

Sposób wykonania:

  1. Podgrzej mleko do temperatury 37-38 °C
  2. Do mleka dodaj odpowiednia ilość chlorku wapnia rozpuszczonego w niewielkiej ilości przegotowanej wody, wymieszaj. Pozostaw na 10 min
  3. Zapraw mleko odpowiednia ilością kultur bakteryjnych lub jogurtu, delikatnie wymieszaj, przykryj i pozostaw w ciepłym miejscu na około 1 godzinne
  4. Następnie dodaj odpowiednia ilość podpuszczki, wcześniej rozpuszczonej w 50 ml wody o temperaturze 37-38 °C, wymieszaj i pozostaw do wytworzenia zwartego skrzepu (ok. 50-70 min)
  5. Wytworzony skrzep pokrój w kostkę o boku 2 cm
  6. pozostaw na 15 min, po czym rozdrobnij rękami. Poczekaj kolejne 15 min, ponownie rozdrobnij
  7. Następnie delikatnie i powoli dogrzewaj ziarno do 40 °C
  8. Opcjonalnie dodaj do ziarna ulubione zioła lub inne dodatki
  9. Wytworzona masę serowa przełóż do chusty serowarskiej do odcieknięcia na ok. 1 godzinne (odciekniętej serwatki nie wylewaj!), a następnie przełóż do formy do sera i prasuj z użyciem praski do sera przez kolejna 1 godz. Po odcieknięciu, ser wyjmij z foremki, natrzyj sola lub włóż na 1 godz. do solanki
  10. Po tym czasie przełóż ser na deskę i odstaw do lodówki, do całkowitego osuszenia i wytworzenia skórki lub pokryj go warstwa oleju (lnianego, oliwy z oliwek) i posyp warstwa ulubionych ziół.

Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!

Napisz recenzję

Właściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.

Użytkownik Allegro
0.00% Pozytywnych komentarzy
Typ
Ostatnie
7 dni
Ostatnie
30 dni
Wszystkie
Polecam
0
0
Nie polecam
0
0
Zgodność z opisem
Obsługa kupującego
Koszt wysyłki
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.