Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.
Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Kwiaty Jadalne Suszone Płatki Róży Czerwone 1kg Róża Płatek103,95 zł
Herbata zielona Matcha Premium 1kg130,00 zł
Kwiaty Jadalne Kwiat Klitoria Ternateńska - 1kg Herbata Niebieska262,50 zł
Herbata Zielona GUNPOWDER 3503W 1kg35,00 zł
Herbata zielona Oolong Blue Niebieska - 1kg120,00 zł
Herbata Czerwona prasowana PU ERH TUOCHA 1kg prasowana puerh150,00 zł
Herbata Czerwona PU-ERH BIG LEAF - 1kg75,00 zł
Herbata Rooibos - 1kg54,00 zł
Herbata Zielona GUNPOWDER 1kg49,00 zł
Herbata czarna Gold Screw - 1kg140,00 zł