Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.
Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Polska
Łódź
Duńska 1g
91-204
sklep@winoszarnia.pl
+42 244-90-09
Polska
Łódź
Duńska 1g
91-204
sklep@winoszarnia.pl
+42 244-90-09
Słonecznik łuskany ziarno - 1kg9,99 zł
Siemię lniane brązowe - 1kg7,00 zł
Soda Oczyszczona E500 - 1kg8,00 zł
Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa6,50 zł
Wymienne gumki do drylownicy - 6 szt.5,00 zł
Pieprz czarny Ziarno Ziarnisty - 100g Przyprawa peklowanie7,00 zł
Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie8,00 zł
WANILIA LASKI 12-14cm Laska Wanilii - 1 szt5,00 zł
Sezam łuskany 1kg23,10 zł
Siatka wędliniarska do szynki - 150/48/4 - 5m9,99 zł