Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.
Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa6,00 zł
- Pieprz czarny Ziarno Ziarnisty - 100g Przyprawa peklowanie7,99 zł
- Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie7,50 zł
- Majeranek suszony - 100g Przyprawa peklowanie4,20 zł
- WANILIA LASKI 12-14cm Laska Wanilii - 1 szt5,00 zł
- Czosnek granulowany suszony - 100g5,25 zł
- SÓL KŁODAWSKA Biała Niejodowana 1kg miałka4,50 zł
- Papryka słodka mielona 100g5,00 zł
- Pieprz Kolorowy Ziarno - 100g Ziarnisty9,00 zł
- Cynamon Mielony - 100g4,00 zł