Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.
Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Herbata czarna Needle Black - 100g25,00 zł
- Herbata czarna Yunnan Mao Feng - 100g17,00 zł
- Herbata czarna Yunnan Gold Buds Tips - 100g20,00 zł
- Herbata czarna Golden Monkey - 100g15,99 zł
- Herbata Czarna Darjeeling - 100g15,00 zł
- Herbata Czarna Wędzona ROSYJSKA CARAVANA Lapsang Souchong - 100g9,99 zł
- Herbata Czarna Oolong Black - 100g17,00 zł
- Herbata czarna Gold Screw - 100g16,99 zł
- Herbata Czarna Ceylon Sri Lanka OP - 100g9,00 zł
- Herbata czarna Golden Yunnan - 100g15,00 zł