Małe czerwone fasolki adzuki (Vigna angularis), nazywane czasami czerwoną soją, są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej, skąd się wywodzą. Zawierają ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w tym duże ilości lizyny), poza tryptofanem. Są wyjątkowo bogate w żelazo, wapń, oraz niacynę (wit. B3). Kiełki adzuki są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek. Są doskonałym źródłem kwasu foliowego (wit. B9).
W smaku fasolka adzuki jest podobna do fasolki mung i mogą one być stosowane alternatywnie.
Parametry:
- Składniki: nasiona na kiełki Fasola Adzuki
- Czas kiełkowania: 5-6 dni
- Czas namaczania nasion: 10-12 h
- Zalecana metoda hodowli: woreczek, słoik, kiełkownica
- Jak jeść: podduszone lub surowe
Wartości odżywcze kiełków
- Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9
- Składniki mineralne: Wapń, żelazo, magnez, cynk, potas, mangan, fosfor, miedź, selen
- Inne: Błonnik, fitosterol, białko (25%)
źródło: kielki.info
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Polska
Łódź
Duńska 1g
91-204
sklep@winoszarnia.pl
+42 244-90-09
Polska
Łódź
Duńska 1g
91-204
sklep@winoszarnia.pl
+42 244-90-09
Herbata czarna Needle Black - 100g25,00 zł
Herbata czarna Yunnan Gold Buds Tips - 100g20,00 zł
Herbata czarna Yunnan Mao Feng - 100g19,00 zł
Herbata Czarna Darjeeling - 100g15,00 zł
Herbata czarna Golden Monkey - 100g17,00 zł
Herbata Czarna Oolong Black - 100g17,00 zł
Herbata Czarna Wędzona ROSYJSKA CARAVANA Lapsang Souchong - 100g5,00 zł
Herbata czarna Gold Screw - 100g19,00 zł
Herbata Czarna Ceylon Sri Lanka OP - 100g10,00 zł
Herbata czarna Yunnan Superior - 100g12,00 zł