Małe czerwone fasolki adzuki (Vigna angularis), nazywane czasami czerwoną soją, są powszechnie stosowane w kuchni azjatyckiej, skąd się wywodzą. Zawierają ok. 25% białka i wszystkie aminokwasy (w tym duże ilości lizyny), poza tryptofanem. Są wyjątkowo bogate w żelazo, wapń, oraz niacynę (wit. B3). Kiełki adzuki są szczególnie polecane przy chorobach trzustki i nerek. Są doskonałym źródłem kwasu foliowego (wit. B9).
W smaku fasolka adzuki jest podobna do fasolki mung i mogą one być stosowane alternatywnie.
Parametry:
- Składniki: nasiona na kiełki Fasola Adzuki
- Czas kiełkowania: 5-6 dni
- Czas namaczania nasion: 10-12 h
- Zalecana metoda hodowli: woreczek, słoik, kiełkownica
- Jak jeść: podduszone lub surowe
Wartości odżywcze kiełków
- Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9
- Składniki mineralne: Wapń, żelazo, magnez, cynk, potas, mangan, fosfor, miedź, selen
- Inne: Błonnik, fitosterol, białko (25%)
źródło: kielki.info
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.
- Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa2.64 EUR
- Pieprz czarny Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie3.52 EUR
- Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie3.30 EUR
- VANILLE STICKS 12-14cm Vanillestange - 1 Stk2.20 EUR
- Majeranek - 100g Przyprawa peklowanie1.76 EUR
- Getrockneter granulierter Knoblauch - 100g2.31 EUR
- SÓL KŁODAWSKA Biała Niejodowana 1kg miałka1.98 EUR
- Papryka słodka mielona 100g2.20 EUR
- Pieprz Kolorowy 100g - Polska3.96 EUR
- Cynamon Mielony - 100g1.76 EUR