Wysuszona pietruszka dodawana jest na sam koniec przygotowywania potrawy. Można stosować ją również do gotowania i smażenia. Idealnie nadaje się do zup, sosów, ryb, surówek, sałatek, ziemniaków, potraw z jarzyn, dań mięsnych, serów i jaj. Ponadto pietruszka odświeża oddech i maskuje nieprzyjemny zapach np. czosnku.
Parametry:
Kraj pochodzenia: Polska
Składniki: pietruszka nać suszona
Barwa: zielona do zielonoszarej, zielonożółta
Zapach: charakterystyczny dla suszonej naci pietruszki, bez zapachów obcych
Wygląd: charakterystyczny dla suszonej naci pietruszki, bez zapachów obcych, liście i łodygi
Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
Opakowanie: saszetka typu doypack z zamknięciem strunowym
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.