Pomidor z czarnuszką i czosnkiem niedźwiedzim to przyprawa, która nie tylko wyróżnia się intensywnym smakiem o słodko – pomidorowej nucie, ale też pięknie wygląda i nie zawiera soli. Kompozycja czerwonych pomidorów z zielonym czosnkiem tworzy piękną mozaikę na powierzchni mięsa lub w sałatce.
Mieszankę dodaje się do dań kuchni włoskiej i śródziemnomorskiej, w tym do: zapiekanek, pizzy, spaghetti, past, sałatek, mięsa i sosów. Przyprawia się nią popularną, m.in. we Włoszech brunschettę.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.