Pieprz czarny mielony - to owoc rośliny z rodzaju pieprzowatych. Pieprz czarny to suszone, niedojrzałe jagody. Ziarna są pomarszczone i kuliste, mają ok. 5 mm średnicy. Gatunki Malabar i Tellicherry są uznawane za najlepsze gatunki, ze względu na swoją wielkość i dojrzałość. Tylko 10% z największych ziaren zalicza się do pieprzu Tellicherry. Czarny pieprz jest najmocniejszy w smaku.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Wietnam
- Barwa: brunatnoszara lub ciemnoszara do szarobrunatnej
- Konsystencja: sypka, dopuszczalne lekkie zbrylenie rozsypujące sie pod naciskiem palców
- Zapach: aromatyczny, korzenny, silny, bez obcych zapachów
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
- Opakowanie: torebka typu DOYPACK przezroczysta z zamknięciem strunowym
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Podpuszczka Sucha 5x1g mikrobiologiczna MicroClag9,00 zł
- Chlorek wapnia - 100g5,00 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Pomidorowa4,00 zł
- Podpuszczka Płynna 50ml mikrobiologiczna MicroClag11,00 zł
- Chusta Serowarska Klinek Mały 360 x 320 x 450 2 szt.5,00 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Wiosenna - 20g4,00 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Bułgarska2,99 zł
- Mieszanka przypraw do sera - Paprykowa4,00 zł
- Podpuszczka Płynna naturalna 50ml cielęca do sera11,00 zł
- Chusta Serowarska Klinek Duży 450 x 380 x 580 mm 2 szt.6,00 zł