Tłumacz Google
Suszony hibiskus jest jadalny i np. uznawany w Meksyku jako przysmak. Robi się z niego napary, herbatki o głębokiej czerwonej barwie i przyjemnym, kwaskowym smaku (dodaje się do mieszanek ziołowych aby poprawić kolor i smak). Herbata taka może być spożywana na gorąco i na zimno jako orzeźwiający, gaszący pragnienie napar. Wiele gatunków hibiskusa uprawianych jest jako rośliny ozdobne (ze względu na kwiaty). Niektóre gatunki hibiskusa używane są w zakładach spożywczych jako naturalny barwnik, używa się go też do wyrobu papieru.
Parametry:
- Kraj uprawy: Nigeria / Egipt
- Barwa: bordowo-wiśniowa z jasnymi przebarwieniami
- Zapach: słaby, swoista
- Konsystencja: kwiat cały lub połówki - lekko elastyczna, nieznacznie łamliwa
- Napar: charakterystyczny, kwaśno-cierpki
- Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
- Opakowanie: saszetka przezroczysta typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Klienci polecają również:
Szukaj