Kolendra znajduje wszechstronne zastosowanie w kuchni: jest przyprawą uniwersalną pasującą zarówno do potraw pikantnych, jak i słodkich. Jest nieodłącznym elementem azjatyckich i bliskowschodnich potraw. Nasiona o słodkim, łagodnym pomarańczowo-cytrynowym smaku są świetnym dodatkiem do ryb, marynat mięsnych, sosów czy sałatek.
Parametry:
Barwa:żółtoszara lub brunatnawa
Zapach:aromatyczny, silny, bez zapachów obcych
Smak:lekko palący, gorzkawy
Kształt:owocem jest rozłupnia kulista lub nieco wydłużona, owalna, z wyraźnymi falistymi żeberkami
Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
Opakowanie: saszetka przezroczysta typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Surowiec nie jest alergenem. Surowiec może zawierać gorczycę
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.