Fasola mung króluje wśród wszystkich kiełków ze względu na smak i wartości odżywcze. Jej kiełki są bardzo smaczne, chrupiące, smakiem przypominają świeży, młody groszek. Świetnie nadają się do wszelkich potraw kuchni azjatyckiej z dodatkiem curry, można je dodawać do wszelkiego rodzaju sałatek, makaronów, ryżu, zapiekanek i jarzyn. zarówno na ciepło jak i na zimno. To bogate źródło składników mineralnych i witamin (wit. E, B2, B1, B6, B3) i łatwo przyswajalnego białka. Kiełki fasoli Mung obniżają również poziom „złego" cholesterolu.
Parametry:
- Składniki: nasiona na kiełki Fasola Mung
- Czas kiełkowania: 2-4 dni
- Czas namaczania nasion: 10-12 h
- Zalecana metoda hodowli: woreczek, kiełkownica, słoik
- Jak jeść: surowe lub podduszone
- Opakowanie: saszetka doypack z zamknięciem strunowym
Wartości odżywcze kiełków
- Witaminy A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
- Składniki mineralne Wapń, magnez, fosfor, żelazo, potas, cynk, jod, mangan, lit, selen, miedź, fosfor
- Inne Błonnik, karoten, białko (25%)
źródło: kielki.info
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Słonecznik łuskany ziarno - 1kg£1.89
- Siemie lniane brązowe - 1kg£1.32
- Soda Oczyszczona E500 - 1kg£1.68
- Sezam łuskany£4.85
- Żurawina suszona cięta - 1kg£5.73
- Daktyle Suszone bez pestek - 1kg£2.43
- Śliwka suszona Eliot - 1kg£5.29
- RODZYNKI SUŁTAŃSKIE MALAYER 1kg£3.36
- Słonecznik łuskany ziarno - 500g£1.05
- Himalayan Coarse Pink Salt - 1kg£1.26