Koper lub „Anethum graveolens” to pierzaste, aromatyczne zioło, spokrewnione z pietruszką, kminkiem i liściem laurowym. Pochodzi z Europy Wschodniej, Afryki i Morza Śródziemnego i jest używany od czasów starożytnego Egiptu.
Parametry:
Kraj pochodzenia: Polska
Barwa: od zielonej do zielonoszarej lub zielonożółtej
Zapach: charakterystyczny dla suszonego kopru, bez zapachów obcych
Smak: charakterystyczny dla suszonego kopru, bez zapachów obcych
Konsystencja: lekko elastyczna nieznacznie łamliwa, nie zlepiająca sie przy nacisku
Alergenty: może zawierać seler
Składniki: koper suszony
Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowy
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.