Kmineko aromatycznym zapachu i lekko piekącym, korzennym smaku. Przyprawa ta doskonale sprawdzi się w przypadku ciężkostrawnych dań, takich jak np. smażone i tłuste mięsa, potrawy z fasoli czy kapusty. Jest pomysłowym dodatkiem do pieczonych ziemniaków, twarożku czy pieczonego kurczaka.
Parametry:
Kraj pochodzenia:Polska
Konsystencja:owoce kminku
Barwa: szarobrunatna lub brunatna
Zapach: swoisty, aromatyczny, silny, bez zapachów obcych
Smak: charakterystyczny, owlny od stęchlizny i innych obcych smaków
Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
Opakowanie: saszetka typu DOYPACK przezroczysta z klipsem
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.