Kwiat piwonii ma długą historię jako roślina ozdobna w Chinach. Istnieje ponad 1000 odmian piwonii chińskiej o różnych kolorach kwiatów i formach kwiatów, które zostały sztucznie wybrane do wielu zastosowań od ponad 2000 lat.
Kwiaty piwonii płatki są wysokiej jakości, czyste, świeże. Mają delikatny smak, gładką konsystencje, bogata w esencję i bez dodatków. Idealny do herbaty, zupy, mydła, świecy, kąpieli, dekoracji ślubnych, a nawet napełniania saszetek.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: Chiny
- Składniki: suszony pąki piwonii
- Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
- Atest: dopuszczone do bezpośredniego spożycia
Jadalne kwiaty mogą w ciekawy sposób urozmaicić posiłki dodając im koloru, intrygującego smaku i pewnej dozy ekstrawagancji. Niektóre z nich mają ostry smak, a inne mają typowy kwiatowy i aromatyczny.
Opakowanie:
Saszetka typu DOYPACK która umożliwia powtórne zamknięcie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty.
Stała obudowa aluminiowa z zamkiem, która umożliwia powtórne zamykanie. Jakościowe opakowanie, które zachowuje charakter herbaty. Herbata zawsze w opakowaniu jest uszczelniona i odporna na wilgoć i obce zapachy.
O bezpiecznym jedzeniu kwiatów
Wydawać się mogłoby, że jedzenie kwiatów jest zupełnie bezpieczne, ale niestety może skończyć się chorobą. Nie każdy, choćby najpiękniejszy kwiat jest jadalny, może być zabójczy. Bez obaw, postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami, nic Ci się niestanie:
- Jedz kwiaty, o których wiesz, że są bezpieczne do spożycia – jeśli nie masz pewności, skonsultuj się z podręcznikiem na temat jadalnych kwiatów i roślin.
- Jedz kwiaty, które sam wyhodowałeś, lub wiesz, że są bezpieczne do spożycia. Kwiaty z kwiaciarni lub szkółki zostały prawdopodobnie potraktowane pestycydami lub innymi chemikaliami.
- Nie jedz przydrożnych kwiatów ani tych zebranych w publicznych parkach. W obu przypadkach rośliny mogą być traktowane pestycydami lub herbicydami, a kwiaty przydrożne mogą być zanieczyszczone spalinami samochodowymi.
- Zjedz tylko płatki – usuń słupki i pręciki przed jedzeniem.
- Jeśli cierpisz na alergie, stopniowo wprowadzaj jadalne kwiaty, ponieważ mogą zaostrzyć reakcje alergiczne.
- Aby zachować świeżość kwiatów, umieść je na wilgotnych ręcznikach papierowych i wstaw do lodówki w hermetycznym pojemniku. Niektóre mogą przetrwać do 10 dni w ten sposób.
- Zawsze pamiętaj, aby używać oszczędnie kwiatów w twoich przepisach ze względu na komplikacje pokarmowe, które mogą wystąpić przy dużej konsumpcji. Większość kwiatów ziołowych ma smak podobny do liścia, ale bardziej pikantny.
źródło: naturalniezdrowy.com.pl
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.
- Kiełki Rzodkiewka Red Coral - 250g nasiona na6.60 EUR
- Kiełki Brokuł - 100g nasiona na4.40 EUR
- Kiełki Rzeżucha - 500g nasiona na5.28 EUR
- Kiełki Rzodkiewka China Rose - 250g nasiona na6.60 EUR
- Kiełki Burak Bycza Krew - 100g nasiona na4.40 EUR
- Kiełki Rzodkiewka Red Purple nasiona na Kiełki 250g11.88 EUR
- Kiełki Burak Ćwikłowy - 100g nasiona na2.64 EUR
- Kiełki Rzodkiewka Red Coral - 100g nasiona na4.40 EUR
- Kiełki Brokuł - 50g nasiona na2.20 EUR
- Kiełki Rzeżucha - 100g nasiona na2.20 EUR