Opis:
Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa£1.26
- Pieprz czarny Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie£1.05
- Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie£1.57
- Majeranek - 100g Przyprawa peklowanie£0.84
- Dried granulated garlic - 100g£1.05
- Pieprz Kolorowy 100g - Polska£1.36
- Papryka słodka mielona 100g£1.05
- Pomidory z czosnkiem i bazylią 100g Mieszanka£1.47
- Cynamon Mielony - 100g£0.84
- Goździki Całe - 100g£2.10