Opis:
Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- MALINA grys liofilizowana - pyszne owoce - 100g£5.51
- Truskawka grys liofilizowana - 100g owoce suszone£6.17
- Truskawka plastry liofilizowana - 100g owoce suszone£6.17
- ŻURAWINA połówki liofilizowana pyszne owoce - 100g£6.61
- MALINA cała liofilizowana - pyszne owoce - 100g£7.94
- Wiśnia połówki liofilizowana pyszne owoce - 100g£5.73
- Truskawka plastry liofilizowana - 20g owoce suszone£1.65
- MALINA grys liofilizowana - pyszne owoce - 50g£3.31
- Truskawka grys liofilizowana - 20g owoce suszone£1.65
- Whole blueberries, freeze-dried - delicious fruit - 100g£8.82