Opis:
Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.
- Słonecznik łuskany ziarno - 1kg3.08 EUR
- Siemie lniane brązowe - 1kg2.64 EUR
- Wymienne gumki do drylownicy2.20 EUR
- Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa2.64 EUR
- Soda Oczyszczona E500 - 1kg3.52 EUR
- Sezam łuskany9.68 EUR
- Siatka wędliniarska do szynki - 160/48/4 - 1m7.04 EUR
- Pieprz czarny Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie2.20 EUR
- Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie3.30 EUR
- DROŻDŻE SUCHE INSTANT drożdże piekarskie 100g Idealne do Wypieków Domowych!2.64 EUR