Bazylia jest ceniona głównie za swój niepowtarzalny smak i aromat, bez którego nie może obyć się większość dań kuchni włoskiej. Jest głównym składnikiem włoskiego sosu pesto. Bazylia to doskonały dodatek do zup, potraw z ryb, omletów, sałatek, potraw z makaronu czy pizzy.
Parametry:
Kraj pochodzenia: Egipt
Barwa: zielona do zielonobrązowej
Zapach: typowy, świeży, przypominający anyż
Smak: ziołowy, gorzkawy, bez opcych posmaków
Konsystencja: sypka
Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.