Opis:
Do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.Kraj pochodzenia Polska
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Suszone Pomarańcze w plastrach - 100g Jadalne£4.41
- Dragon Fruit Pitaya Slices - 100g£6.30
- Suszone Pomarańcze w plastrach - 1kg Jadalne£33.07
- Pomarańcz skórka Nitki - 100g£2.52
- Dragon Fruit Pitaya Slices - 50g£3.78
- Suszone Pomarańcze w plastrach - 500g Jadalne£18.74
- Dried lime half - 50g Edible fruit The best taste and aroma!£2.20
- Sliced Dried Lime - 100g Edible fruit£4.41
- Cytrusowa Rozkosz Owoce suszone plastry 60g Pomarańcz Limonka Cytryna£6.61
- Dried mandarins in slices - 250g Mandarin slices£12.13