Migdały całe - wykorzystywane jako bakalie to nasiona owoców migdałowca zwyczajnego. Charakteryzują się słodkim smakiem i najczęściej pochodzą z upraw, z których największe znajdują się dziś w krajach północnej Afryki, Europie Południowej oraz w Stanach Zjednoczonych. Obfitują w tłuszcz, witaminy i składniki mineralne. Migdały znajdują zastosowanie kulinarne jako dodatek do słodkich wypieków, ciast i deserów, jak również wykorzystywane są przemysłowo do produkcji balsamów, kremów i mleczek do pielęgnacji skóry.
Parametry:
- Kraj pochodzenia: USA
- Składniki: 99% migdał cały
- Konsystencja: migdał cały, surowy, nieprażony, nieblanszowany.
- Opakowanie: typu doypack przezroczyste z zamknięciem strunowym
Wartości odżywcze w 100g produktu:
- Energia 2566 kJ / 621 kcal
- Tłuszcze: 52g
- W tym nasycone: 4,74g
- Węglowodany: 7,6g
- W tym cukry: 4,2g
- Białko: 24,1g
- Błonnik: 12,9g
- Sól: 0,035g
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.