Kiełki szpinaku doskonale rosną, są smaczne i zdrowe, wymagają jednak częstszego przepłukania letnią wodą i przede wszystkim bardzo dobrej wentylacji.
Parametry:
- Składniki: nasiona na kiełki Szpinak
- Opakowanie: saszetka doypack z zamknięciem strunowym
- Czas kiełkowania: 10-14 dni
- Czas namaczania nasion: 10-12h
- Nawadnianie: 2-3 razy dziennie
- Zalecana metoda hodowli: kiełkownica, słoik
- Jak jeść: surowe
Wartości odżywcze kiełków
- Witaminy: A, B1, B5, B6, C, E, K
- Składniki mineralne: potas, magnez, wapń, żelazo, fluor, sód
- Inne: beta-karoten, kwas foliowy
źródło: Kiełki w domowym ogrodzie
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2cm, po 3-4 dniach.
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
- Słonecznik łuskany ziarno - 1kg£1.47
- Siemie lniane brązowe - 1kg£1.26
- Wymienne gumki do drylownicy£1.05
- Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa£1.26
- Sezam łuskany£4.62
- Soda Oczyszczona E500 - 1kg£1.68
- Siatka wędliniarska do szynki - 160/48/4 - 1m£3.36
- Pieprz czarny Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie£1.05
- Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie£1.57
- DROŻDŻE SUCHE INSTANT drożdże piekarskie 100g Idealne do Wypieków Domowych!£1.26