Kiełki szpinaku doskonale rosną, są smaczne i zdrowe, wymagają jednak częstszego przepłukania letnią wodą i przede wszystkim bardzo dobrej wentylacji.
Parametry:
- Składniki: nasiona na kiełki Szpinak
- Opakowanie: saszetka doypack z zamknięciem strunowym
- Czas kiełkowania: 10-14 dni
- Czas namaczania nasion: 10-12h
- Nawadnianie: 2-3 razy dziennie
- Zalecana metoda hodowli: kiełkownica, słoik
- Jak jeść: surowe
Wartości odżywcze kiełków
- Witaminy: A, B1, B5, B6, C, E, K
- Składniki mineralne: potas, magnez, wapń, żelazo, fluor, sód
- Inne: beta-karoten, kwas foliowy
źródło: Kiełki w domowym ogrodzie
Przygotowanie kiełków:
Produkcja kiełków w domu jest bardzo prosta do wykonania przy użyciu kiełkownicy Toraf. Postępując zgodnie z instrukcją obsługi kiełki są gotowe do spożycia po upływie 3-4 dni. Kiełkownika umożliwia jednoczesną uprawę 3 rodzajów kiełków. Dodatkowe informacji na stronie www.toraf.pl. Inną metodą produkcji kiełków jest produkcja kiełków w słoiku. W tym celu należy wypłukać nasiona następnie przesypać do wcześniej wyparzonego naczynia i zalać przegotowaną letnią wodą. Moczyć przez kilka godzin, potem wodę zlać, a nasiona wypłukać, naczynie nakryć gazą, obwiązać i odstawić w ciepłe (18-22oC), nie nasłonecznione miejsce. W tym czasie kiełki należy przepłukiwać 2 razy dziennie wodą. Kiełki są gotowe do spożycia przy długości ok. 1-2cm, po 3-4 dniach.
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.
- Siatka wędliniarska do szynki - 160/48/4 - 1m7.04 EUR
- Nić wędliniarska sznurek bawełniany biały 250g6.60 EUR
- Peklosól - sól peklująca - 1kg3.52 EUR
- Siatka wędliniarska do szynki - 180/48/4 - 1m5.72 EUR
- Nić wędliniarska sznurek bawełniany biały 250g6.60 EUR
- Peklosól - sól peklująca - 1kg9.68 EUR
- Siatka wędliniarska do szynki - 180/48/4 - 1m8.36 EUR