Mieszanka nasion na kiełki składająca się z gatunków tworzących pikantna kompozycje smakowa. Dzięki różnorodności gatunków wchodzących w skład tej mieszanki zyskujemy w jednej porcji duża dawkę wartościowych substancji odżywczych, soli mineralnych, aminokwasów i witamin. Zawierają duże ilości wapnia, żelaza, magnezu, potasu, siarki i wiele mikroelementów (jod, mangan, lit, selen). Regularne spożycie kiełków obniża ilość złego cholesterolu (działa antymiażdżycowo), reguluje procesy trawienne. Kiełki tej mieszanki świetnie nadają się do sporządzania surówek, sałatek lub jako dodatek do kanapek.
Skład mieszanki:
- Vigna radiata ( Fasola Mung ) - 40%;
- Raphanus sativus (Rzodkiew) - 10%;
- Raphanus sativus var sativus (Rzodkiewka) - 10%;
- Sinapsis alba (Gorczyca) - 10%;
- Lens culinaris (Soczewica jasna) - 10%;
- Lens culinaris green (Soczewica zielona) - 10%;
- Lens culinaris red (Soczewica czerwona) - 10%
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.