Kwasek cytrynowy - jest to idealny regulator kwasowości stosowany do marynat, zup czy sosów. To świetna alternatywa dla soku z cytryny, którą można użyć do sporządzenia orzeźwiających napojów, ale również może zostać dodany do konfitur, dżemów, galaretek i deserów. Doskonale przełamie słodki smak sałatek owocowych, posypanie nim owoców sprawi, że nie będą zmieniały koloru. Sprawdzi sie również jako odkamieniacz do czajnika lub środek czyszczący armaturę.
Parametry:
Kraj produkcji: Chiny
Barwa: bezbarwne lub zółte krystzałki lub biały proszek
Zapach: bez obcego zapachu
Smak: silnie kwaśny
Konsystencja: kryształki sypkie, bez zlepów i grudek lub proszek
Warunki przechowywania: pomieszczenia suche, wilgotność względna do 75%, temperatura max. 25°C, chronić od światła
Opakowanie: saszetka doypack z zamknięciem strunowym
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.