Kiełki nasion brokułu są źródłem najcenniejszych dla organizmu składników odżywczych: witamin A, C, B1, B2, PP, mikroelementów ( wapń, żelazo, fosfor, magnez), enzymów i innych składników wzmacniających. Najcenniejszy w brokule jest sulforafan – substancja antyrakowa, której stężenie w kiełkach jest 200 razy większe niż w samym brokule. Ponadto kiełki brokułu pomagają obniżyć ciśnienie krwi, zapobiegają chorobom układu krwionośnego i udarom mózgu, a także dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy i nerwowy. Kiełki brokułu są pikantne w smaku, doskonale nadają się do sałatek i kanapek.
Parametry:
- Czas kiełkowania: 4-6 dni
- Czas namaczania nasion: 4-6 h
- Zalecana metoda hodowli: słoik, kiełkownica
- Jak jeść: surowe
- Opakowanie: saszetka doypack z zamknięciem strunowym
Wartości odżywcze kiełków
- Witaminy: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K
- Składniki mineralne: Wapń, żelazo, magnez, fosfor, potas, cynk, selen, mangan
- Inne: Koenzym Q10, sulfofran, kwasy tłuszczowe omega-3, błonnik, karoten, luteina, chlorofil, antyoksydanty, białko (35%)
żródło: kielki.info
Es gibt noch keine Bewertungen für dieses Produkt!
Eine Rezension schreibenDer Eigentümer des Online-Shops garantiert nicht, dass die veröffentlichten Meinungen von Verbrauchern stammen, die ein bestimmtes Produkt verwendet oder gekauft haben.