Najpopularniejsza odmiana jaśminowej herbaty. To głównie liście zielonej herbaty mieszane są z kwiatami jaśminu, by ten mógł przeniknąć je swoim lekko słodkawym zapachem. Napar takiej herbaty ma barwę pomarańczowożółtą i jest delikatny i przyjemny w smaku. Zielona herbata jaśminowa pochodzi głównie z chińskiej prowincji Fuijan.
Parametry:
Kraj uprawy: Chiny
Rodzaj: herbata zielona, jaśmin, aromat
Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Parzenie:
Zalecane pierwsze parzenie: Porcja 3-4 g na 200 ml Temperatura wody 75-85°C Czas parzenia 1,5-3 minuty
Saszetka doypack:
Perforacja laserowa
Laserowo perforowana linia wraz z Easy Open umożliwia łatwe otwarcie opakowania w linii prostej.
Zipper
Otwarcie strunowe umożliwiające wielokrotne otwarcie i zamknięcie opakowania. Funkcjonalne w szczególności w przypadku produktów sypkich.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.