Zielone herbaty kwitnące to niezwykłe, ręcznie zwijane specjały, które cieszą nie tylko smakiem i aromatem, ale także wspaniałym wyglądem. Niepozorna kulka, po umieszczeniu w gorącej wodzie, na naszych oczach przekształca się w piękny kwiat jaśminu i lilii.
Opakowanie: saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Sposób parzenie:
do dzbanka 1-1,5l należy nalać wodę o temperaturze odpowiedniej do rodzaju herbaty (herbaty czarne 100 st. C, herbaty zielone 80 st. C), a następnie delikatnie umieścić w niej kulę.
Czas parzenia to 7-9 minut. Po tym czasie należy przelać napar do filiżanek.
Kwiat nadaje się do ponownego zalania zaraz po przestygnięciu.
Należy zalewać go coraz mniejszą ilością wody wydłużając stopniowo czas parzenia.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.