Herbata czarna - Złoty Jedwab , Golden Silk charakteryzuje się szczególną słodyczą, składa się wyłącznie ze złotych pąków. Zapach herbaty ma odcienie drobnych suszonych moreli i miodu, smak jest bardzo mocny. Jego napar ma intensywny czerwonobrązowy kolor. Ma najdelikatniejszy smak i aromat, miodu i wanilii z lekkimi nutami owocowymi. Do produkcji używane są tylko nierozwinięte młode pączki krzewu herbacianego, przetwarzanie odbywa się bezpośrednio w dniu zbioru.
Herbata Yunnan Złoty Jedwab, nie jest uprawiana ani produkowana w innym miejscu niż góry w prowincji Yunnan. Wynika to z faktu, że prowincja Yunnan ma niepowtarzalny klimat, który jest idealny dla wzrostu liści herbaty.
Parametry:
Kraj uprawy: Chiny
Składniki: herbata czarna - Złoty Jedwab , Golden silk
Region: Yunnan
Opakowanie:saszetka typu DOYPACK z zamknięciem strunowym
Parzenie:
Zalecane pierwsze parzenie: Porcja 3-4 g na 200 ml Temperatura wody 90-95°C Czas parzenia 5 minuty
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.