
Zioła do peklowania służy do produkcji zalewy solankowej, peklowania, nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Dzięki peklowaniu nasze mięso pozostanie apetycznie różowe, a zawarte w mieszance zioła zapewnią doskonały smak.
Parametry:
- Kraj produkcji: Polska
- Składniki: pieprz czarny, jałowiec, kolendra, ziele angielskie, liść laurowy
- Opakowanie: saszetka typu doypack z zamknięciem strunowym
Sposób użycia:
Zawartość opakowania wsyp do 2L wody i zagotuj dodając 100g soli na 1l wody. 2 kg mięsa umieść w dość ciasnym pojemniku i zalej po wystudzeniu przygotowaną solanką peklującą. Pekluj w temperaturze 4-6 przez okres 7-14 dni, obracając co dwa dni. Mięso nadaje się do gotowania, wędzenia, pieczenia lub grillowania.
![]() |
Saszetka doypack:
Laserowo perforowana linia wraz z Easy Open umożliwia łatwe otwarcie opakowania w linii prostej.
Otwarcie strunowe umożliwiające wielokrotne otwarcie i zamknięcie opakowania. Funkcjonalne w szczególności w przypadku produktów sypkich.
Nacięcie ułatwiające otwieranie. |
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.