Koagulant mikrobiologiczny w granulacie to preparat enzymatyczny czystości spożywczej otrzymany w wyniku fermentacji Rhizomucor miehei. Koagulant ten zawiera enzym koagulujący mleko, specyficzną peptydazę, której skład aminokwasowy jest porównywalny z enzymami podpuszczki cielęcej.
Koagulant ten stosuje się do produkcji różnych typów sera.
Parametry:
- Aktywność ≥ 2200 IMCU/g (1:150 000 MCU)
- Dozowanie: 1 doza na 20 litrów mleka.
Koagulanty mikrobiologiczne (płynne i w granulacie) wykazują wiele zalet:
- oszczędność kosztów
- powszechność zastosowania
- optymalna jakość sera
- certyfikat Kosher/Halal
- produkt wegetariański
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
- Pomidory z czosnkiem i bazylią 100g Mieszanka7,00 zł
- Curry - 200g6,00 zł
- Przyprawa do Karkówki - 100g4,99 zł
- Pomidory z czosnkiem i bazylią 50g Mieszanka4,00 zł
- Przyprawa Węgierska do Gulaszu - 100g bez chemii4,00 zł
- Przyprawa uniwersalna - Jarzynka - 1kg13,00 zł
- POMIDOR CHILLI OREGANO mieszanka - 100g Eksplozja Smaków w Twojej Kuchni9,00 zł
- POMIDOR RUKOLA SEZAM mieszanka - 100g9,00 zł
- Przyprawa Meksykańska - 100g bez chemii4,99 zł
- Przyprawa do mięsa wieprzowego wieprzowiny - 100g4,00 zł