Peklosól do peklowania

Peklosól do peklowania mięsa, nie nadaje się do bezpośredniego spożycia. Peklosól służy do produkcji zalewy solankowej, do nastrzykiwania lub wcierania na sucho. Do solenia i peklowania nadaje się mięso wszystkich rodzajów zwierząt rzeźnych. Najczęściej pekluje się mięso wieprzowe, na które peklowanie wpływa uszlachetniająco, nadając mu specyficzną barwę, smak i zapach.
Kraj pochodzenia Polska / Niemcy
Skład:
- chlorek sodu NaCi min 98,4%
- Azotyn sodu NaNO
- Substancja antyzbrylając aE586 max 10mg/kg
Zalecana dawka do peklowania to:
- Peklowanie na sucho: 20 g/1 kg mięsa- 48-72 godzin w chłodni
- Peklowanie na na mokro: 0,85-1kg/10litrów wody- 4-5 dni w chłodni
- Produkcja wędlin - 17-22 g/ 1 kg farszu
- Metoda nastrzykowa-25g/100 ml wody na 1 kg mięsa-czas peklowania 72 godziny 4-6 stopni C
Opakowanie: saszetka typu doypack z zamknięciem strunowym

Saszetka doypack:
- Perforacja laserowaLaserowo perforowana linia – wraz z Easy Open umożliwia łatwe otwarcie opakowania w linii prostej.
- ZipperOtwarcie strunowe umożliwiające wielokrotne otwarcie i zamknięcie opakowania. Funkcjonalne w szczególności w przypadku produktów sypkich.
- Easy OpenNacięcie ułatwiające otwieranie.
Dla tego produktu nie napisano jeszcze recenzji!
Napisz recenzjęWłaściciel sklepu internetowego nie gwarantuje, że publikowane opinie pochodzą od konsumentów, którzy używali danego produktu lub go kupili.
Liść Laurowy Cały - 100g Przyprawa7,00 zł
Pieprz czarny Ziarno Ziarnisty - 100g Przyprawa peklowanie8,00 zł
WANILIA LASKI 12-14cm Laska Wanilii - 1 szt5,00 zł
Ziele Angielskie Ziarna - 100g Przyprawa peklowanie8,00 zł
Czosnek granulowany suszony - 100g6,00 zł
Majeranek suszony - 100g Przyprawa peklowanie5,00 zł
Cynamon Cejloński Laski - 100g22,00 zł
Papryka słodka mielona 100g5,00 zł
Pieprz Kolorowy Ziarno - 100g Ziarnisty9,00 zł
SÓL KŁODAWSKA Biała Niejodowana 1kg miałka5,00 zł