Roślina wieloletnia, średnio wysoka, bardzo plenna. Tworzy aromatyczny delikatny, intensywnie zielony, cienki szczypior o dużej zawartości witaminy C i ostrym smaku.
Do uprawy na wiosnę i jesień. Nadaje się do wielokrotnego zbioru. Bardzo dobrze zimuje bez przykrycia. Wysiew na wiosnę od końca III do V do zimnego inspektu lub na rozsadniku. Rozsadę wysadzać do gruntu w maju-czerwcu, po 5-8 roślin razem. Wysiew bezpośrednio do gruntu na głębokość 1-2 cm w IV.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.