Kiełki kapusty czerwonej są wyśmienitym źródłem witaminy A i C oraz B, E, H, K, PP. Dzięki wysokiej zawartości antyoksydantów wzmacniają układ odpornościowy, nerwowy, kostny, zęby i gruczoły limfatyczne. Podobnie jak kiełki brokuła zawierają sulforafan – substancję antyrakową, chroniącą nasz organizm przed nowotworami – jego stężenie w kiełkach kapusty czerwonej jest o wiele wyższe niż w samej kapuście. W smaku przypominają świeżą główkę kapusty.
Pliki cookies i pokrewne im technologie umożliwiają poprawne działanie strony i pomagają dostosować ofertę do Twoich potrzeb. Możemy wykorzystywać pliki cookies własne oraz naszych partnerów w celach analitycznych i marketingowych, również w celu dopasowania treści reklamowych do Twoich preferencji. Możesz zaakceptować wykorzystanie wszystkich tych plików lub dostosować użycie plików do swoich preferencji.